Архів новин

СІм’я Януковичів будує в Криму друге Межигір'я

На південному узбережжі Криму йде масштабне будівництво приватного маєтку в інтересах Сім'ї - президента України Віктора Януковича і його найближчого оточення. Друге Межигір'я будують на базі Мис Айя. При цьому у простих громадян за допомогою корупційних схем забрали тисячі гектарів землі, включаючи заповідники та незаймані пляжі, серед яких - відомий Загублений світ. Про це йдеться в публікації "Української правди".

Журналісти приводять ланцюжок аргументів, які підтверджують причетність Сім'ї до будівництва. Вони зазначають, що новий палац будують на місці головного корпусу бази відпочинку працівників "Укравтодору" Мис Айя. База була приватизована в один час із Межигір'ям, коли Янукович був прем'єром. При цьому обидві угоди здійснювали по суті одні і ті ж особи.

"Влітку 2007 року все майно бази, в тому числі парк на 3,5 га, був куплений у держави за смішні 6 360 000 грн. Офіційно власником стала сімферопольська фірма ТОВ Арктур-Крим. Основним засновником фірми, згідно бази податкової, в той час було ТОВ "Укркиївресурс", яке внесла до статутного фонду підприємства майже 7 млн.грн., за які й була викуплена база. "Укркиївресурс" - це відома журналістам фірма. Деякий час це був центровий вузол в бізнес-імперії Сім'ї в частині організації побуту для Віктора Януковича", - пишуть журналісти.

Зокрема, пишуть вони, фірма була засновником ТОВ "Дельфін-2001". На це підприємство був оформлений так званий Чайний будиночок Януковича в Масандрі. Також "Укркиївресурс" був засновником ТОВ "КиївУніверсалСервіс", обслуговуючого Межигір'я - місцеві садівники, двірники, кухарі та конюхи там отримують зарплату. Також Укркиївресурс був засновником ТОВ Центравіа, яка є власником вертольотів і літака, на яких літає Янукович. Також Укркиївресурс був засновником ТОВ СПС-Груп. Ця структура купувала обробку і меблі для нового клубного будинку в Межигір'ї, зокрема палацові люстри і різьбу панно з червоного дерева. "Зареєстрований Укркиївресурс був у Броварах, в будинку, який побудував Андрій Кравець - нинішній завгосп президента, керівник Державного управління справами", - зазначають журналісти.

У тому ж будинку, за їх даними, зареєстрований і ТОВ Дім лісника, який приватизував дві колишні резиденції Кабміну в лісах під Сухолуччям, де Янукович полює на кабанів, і яка ввозила з Німеччини декор для внутрішнього оздоблення будинків Януковича.

Директором Укркиївресурс деякий час був донеччанин Михайло Добнєв. Він, у свою чергу, був засновником ТОВ Веспром - фірми, на яку в 2006 тому році була оформлена яхта старшого сина Януковича Центуріон.

"Правда законним власником бази Мис Айя ТОВ Арктур Крим було не довго. У 2007 році дуже недоречно для власника бази змінився уряд. Прокуратура Криму звинуватила Фонд держмайна в незаконній приватизації бази відпочинку Мис Айя. Попереднє слідство у справі встановило, що під час приватизації було істотно занижена вартість майна. Щоб держава не змогла повернути базу, Арктур-Крим швидко передав все своє майно іншому підприємству - ТОВ Норд 2007. До речі, те саме сталося з Межигір'ям ", - сказано в публікації журналістів.

Разом з тим, на думку журналістів, те, що це була чисто формальна передача, доводить той факт, що ТОВ Арктур-Крим і Норд-2007 були родинними структурами, зокрема мали одного директора на двох - Лошакова Володимира Ігоровича. "А засновником Норд-2007 стало ТОВ Архітектурно-будівельна компанія Технопромсервіс. Ця фірма деякий час прийняла на себе естафету - стала вузловим центром бізнесу Сім'ї", - йдеться в статті.

Зокрема, пишуть вони, фірма була засновником Ліга-м 2006 і Форс 2006, які приватизували вілли Камея і Міро Маре в Сімеїзі. Технопромсервіс також була засновником ТОВ СПС-Груп, яка ввозила предмети розкоші з Німеччини в клубний будинок Януковича у Межигір'ї.

"Нещодавно відбулася зачистка слідів Януковича у володінні кримським багатством. Норд 2007 змінив засновників, і замість фірм близьких до Януковича, його власником став "чистий" кіпрський офшор Леоліта трейдинг ЛТД. Проте практично власник не змінився", - зазначають журналісти.

Поспілкувавшись з місцевими робітниками на сусідній з мисом Айя базі Батіліман, автори публікації з'ясували, що керує будівництвом особисто старший син президента Олександр Янукович. "Цим займається його старший син. Він приїжджає регулярно, останній раз був тиждень тому", - кажуть вони.

Однак Мис Айя і територія навколо нього - не єдине, куди більше не зможуть потрапити прості смертні. За даними журналістів, величезні площі землі передані в управління близьких до Сім'ї структур, які вже виганяють людей з традиційних місць відпочинку в Криму. "Самовільно захоплені 30 га заказника це ще не все. 9 квітня 2008 Севастопольська міськрада передала майже 14 тис. га - все узбережжя від Балаклави до мису Айя - приватній структурі ТОВ Орлинівське мисливське господарство на 25 років в оренду за смішні гроші - 500 тис.грн . на рік ", - пишуть журналісти.

Унікальний пляж відтепер закритий для простих смертних - це приватна власність Сім'ї

Одне з унікальних місць відпочинку в Криму - дикий пляж Загублений світ, куди не можна було добратися по суші - теж для простих громадян відтепер під забороною. "Це справжня перлина Криму... Розташований він недалеко від бази відпочинку Мис Айя, тому можна здогадатися, хто на нього поклав око", - пишуть журналісти, зазначивши, що всіх відпочиваючих з пляжу проганяють охоронці - "міцні хлопці з посвідченнями "екологів" , а за сумісництвом - охоронці бази Януковича". "В інтернет-форумах можна знайти безліч свідчень відпочиваючих, як їм різали балони з питною водою, погрожували зброєю, як з Балаклави на "розборки" оперативно приїжджав спецназ", - пишуть журналісти.

При цьому, за даними журналістів, ТОВ Орлинівське мисливське господарство через ланцюжок підставних фігур належить родині прем'єр-міністра України Миколі Азарова. "Все вказує на те, що розкішний кримський маєток президентському сину допомагає організовувати син прем'єра", - сказано в публікації.

Журналісти вважають, що дуже скоро до "великого переліку предметів розкоші і статусу" президента Януковича "додасться власне королівство Монако - на чорноморському узбережжі".

Довідка. Резиденція № 1

"Межигір'я" - приватна резиденція Януковича, яку він займає з 2002 року. З 1935 до 2007 року Межигір'я було державною урядовою резиденцією, поки не була виведена в приватну власність.

Оренда одного гектара в "Межигір'ї" обходиться Януковичу в 314 гривень на місяць. Журналісти та політики називають "Межигір'я" символом корупції президентського масштабу і "музеєм корупції".

Про це пише Newsru.ua.

Щоденний Львів

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів