Архів новин

У Львові презентували панацею від раку

Щороку в Україні, як і по всьому світу, зростає кількість онкозахворювань і летальних випадків у зв’язку з цією страшною хворобою. На сьогодні лікарі, наводячи статистичні дані, наголошують, що онкозахворювання останнім часом прогресують у дітей. На сьогодні медицина пропонує кілька шляхів боротьби з захворюваннями. Проте який з шляхів обрати, щоб онкозахворювання не стало вироком і результат був оптимальним?

«Україн» – унікальні ліки на основі чистотілу доводять, що рак навіть на четвертій стадії можна вилікувати. Доктор, директор Українського протиракового інституту у Відні Ярослав-Василь Новицький, який розробив препарат «Україн», розповів у Львові про унікальну дію ліків. Найвагоміший аргумент дієвості препарату - «Хворі на четвертій стадії, які лікувалися «Україном», живуть вже більше 25 років».

«Україн» діє на всі ракові клітини, які є дослідженими, - понад 100 видів, і навіть ті, які є резистентні до хіміотерапії. У напрямку з найбільш жахливим раковим захворюванням – меланомою - має хороші результати. Проте на 20% хворих «Україн» не діє, а може лише затримати ріст пухлини. Це, як правило, залежить від стадії захворювання та загального стану людини », - зазначив доктор.

За його словами, ліки застосовують не лише для лікування онкозахворювань у дорослих, його широко використовують для лікування дитячої онкології, а головне – профілактики захворювань. «Україн» має найкращу дію на лікування дітей, адже регенерує імунну систему», - каже Новицький і пояснює, що усі люди мають ракові клітини, які імунна система постійно знищує, проте є організми, де, умовно кажучи, імунітет просто сліпий до ракових клітин, тобто не знищує їх, а «Україн» знімає «сліпоту» і організм сам бореться із захворюванням. До всіх плюсів треба додати й те, що «Україн» – нетоксичний. «Оскільки у дітей імунна система є більш чутливою, ніж у дорослих, у них процес одужання є швидшим і шанси – значно більші, - додав Новицький, - а те, що ліки є дієвими, свідчить велика кількість вилікуваних хворих по усьому світу».

Доктор наголошує, що «Україн» в майбутньому може стати порятунком від невиліковного на сьогодні СНІДу. «Оскільки препарат діє через регенерацію імунної системи, його можна використовувати для лікування вірусних захворювань. На сьогодні ведуться дослідження щодо лікування препаратом СНІДу, кінцевим результатом якого є ракове захворювання», - розповів Новицький.

Новицький наголосив, що будь-яке захворювання найкраще лікувати на ранніх стадіях, тому веде роботу над виготовленням таблеток для ранньої діагностики онкозахворювань. «Дію препарату відчувають лише хворі, здоровим же таблетки слугуватимуть, як додаткові вітаміни, тому планую виготовити таблетки, які й здійснюватимуть ранню діагностику і перші дослідження у цьому напрямку вже проведені, – підкреслив він. – Думаю, що вже восени ми почнемо виготовляти таблетки для ранньої діагностики онкологічних захворювань».

Оскільки головне у порятунку життя онкохворої людини – це рання діагностика, Новицький наголосив, що державна політика у сфері охорони здоров’я має бути направлена саме у цей керунок. «Це пряма економія коштів і збереження людських життів. На сьогодні де-факто життя онкохворих людей рятує лише оперативне втручання, хіміотерапія лише продовжує його», - зазначив він.

Нам сьогодні не схоже, щоб в Україні поспішали використовувати препарат, адже його навіть офіційно не реалізовують. А спроби, які були здійснені, лише зневірили українського покупця, бо продавали фальсифікат. Новицький застерігає від фальшивого «Україну». «На сьогодні препарат можна придбати лише в Австрії», - наголосив він і додав, що фальсифікати продавали в США, Німеччині та інших країнах.

Окрім того, доктор зазначає, що в Україні просто недооцінюють дію препарату. «Дивна річ – цілий світ бере «Україн» в мене, найменше – українці», - сказав він. Проте зазначив, що ситуація в даному випадку може змінитися. «Я хочу виготовляти «Україн» в Україні і серйозно працюю над цим. Для виробництва препарату в Україні бачу всі умови», - зазначив він, хоча після того сказав: «Зроблено в Німеччині» – викликає у вас довіру до виробника». Проте спершу слід очікувати на дистрибуцію ліків. «Щоб збудувати завод для виробництва «Україну», потрібно 20 млн. євро, а це дуже великі кошти, - сказав він. - Я спілкувався з українським керівництвом, і воно зацікавлене на першому етапі щодо закупівлі препарату, а потім будемо думати про вироблення». На сьогодні ж 16 приватних клінік (Німеччини, Австрії, Італії, Португалії, Канади, Австралії, Японії та ін.) є постійними клієнтами – використовують «Україн».

Новицький наголосив, що зволікати у питанні діагностики та лікування онкохворих не можна і зазначив, що з кожним роком онкозахворювання «молодшають». Для того, аби ситуація покращувалася, за його словами, має бути 100-відсоткове державне забезпечення онкохворих, як це є в Австрії. На ріст захворювань, і не тільки ракових, негативно впливає забруднене оточуюче середовище.

«Мінімальний курс лікування – 20 – 40 ампул, вартість однієї - на Заході 185 євро, в Україні ліки наразі ми продаємо за 50 євро. Курс лікування «Україном» є значно дешевшим, аніж проведення хіміотерапії, яка не лікує, а затримує розвиток онкозахворювання і є дуже шкідливою», - розповів Новицький.

За його словами, «Україн» – це давно не експериментальні ліки, які розрізняють ракові та здорові клітини, а офіційно визнаний препарат. Вперше запатентований у 1975 році, а у 1988 році – запатентований в Україні. Є широко вивченим у науковому світі. «На сьогодні вже є 300 наукових публікацій про препарат. Найкращі інститути світу працюють з лікарством і визнають, що воно вбиває ракові клітини і не має побічних ефектів на здорові клітини, в чому й полягає його цінність. У зв’язку з цим я був двічі номінований Нобелівською премією», - розповів доктор.

Отож підводячи підсумки, Новицький наголосив, що перший крок у лікуванні «Україном» в Україні зроблений давно, і є професори, які впродовж тривалого часу працюють з препаратом, на сьогодні залишилось розпочати тісну співпрацю з українським керівництвом. «Я мав зустріч з головним онкологом України і особисто передав йому 1000 ампул «Україну» для того, щоб в майбутньому співпрацювати. Окрім того, я спілкувався з керівництвом Міністерства охорони здоров’я, і вони планують співпрацювати зі мною у цьому напрямку, - розповів Новицький. - Надії щодо співпраці додає й те, що препаратом лікувався і Президент України Віктор Ющенко».

За його словами, після того, як Ющенка отруїли під час передвиборної кампанії і він проходив курс лікування у Відні, лікарі самі запропонували Ющенку звернутися до нього. На лікування Ющенка, за словами Новицького, використали 400 ампул препарату.


Ми маємо лише надію, що унікальні ліки стануть доступні широкому загалу в Україні. Адже щороку тільки у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичного центрі проходить курс лікування 16 тисяч хворих, з них шість тисяч лікують за допомогою оперативного втручання.

Як повідомили «Об’єктивно» в онкоцентрі, на сьогодні для лікування хворих, окрім хіміотерапії та оперативного втручання, використовують безліч медпрепаратів, як українського, так іноземного виробництва. Тільки на обладнання та хіміотерапевтичні препарати у 2008 році з державного бюджету виділили 4 млн. грн. Проте, як наголосили у центрі, це не така й значна сума коштів, тому часто приходиться економити на медпрепаратах, тобто обирати дешевші.

Загалом, розповіли у центрі, до 2006 року діяла державна програма онкології, згідно з якою на центр виділялись значні суми. Зараз же, хоч фінансування й здійснюється, нову програму Верховна Рада не затвердила. Проте, незважаючи на державні програми, у центрі завжди стараються знайти додаткові кошти для закупівлі обладнання.

Об'єктивно

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів