Архів новин

Дворовий футбол у європейському місті

Відмова “Карпат” від участі в Кубку Інтертото спонукала фанів львівського клубу вдатись до акції протесту щодо рішення керівництва клубу. У першому таймі матчу “Карпати” - “Волинь”, який у суботу, 27 березня, відбувся на львівському стадіоні “Україна”, їхня трибуна під табло була пустою і на ній красувалась лише розгорнута футболка та банер з написом: “Ви нас зрадили”.

Схоже, найвідданіші вболівальники команди бодай в такий спосіб хотіли звернути увагу на низку проблем, які останнім часом існують у клубі. І річ тут не в участі чи неучасті у Кубку Інтертото (хоча похід до Європи анонсувався як крок назустріч численній вболівальницькій аудиторії). Пригадуєте, нам говорили восени: у міжсезонні ми підсилимо склад і боротимемося за високі місця в чемпіонаті. Вже є очевидним, що “Карпати” провалили кадрову політику: керівництво клубу не те щоб не знайшло можливості укріпити склад, воно все зробило для того, щоб його послабити. На закордонні збори поїхали одні футболісти, на стартову гру другого кола вийшли інші, а вже зараз нервово розшукуються інші виконавці. А як можна оцінити радикальні вольові рішення щодо відправлення у “далекий запас” Даниловського, Шведа, Хроля, про неможливість пошуку компромісу з Лучкевичем, Назаровим, Йовічевічем та іншими. Можливо, хтось із цих футболістів вже не претендував на тверде місце в “основі”, але “латання дірок” мало б відбутись дещо раніше. У “кадровий тупик” загнали себе самі. Мусимо констатувати, що “Карпати” перебувають у кризовій ситуації як в ігровому, так і – що найприкріше – у моральному плані.

“Західноукраїнське дербі”, як і восени минулого року, завершилось перемогою “Волині. Причому долю матчу знову вирішив форвард волинян Василь Сачко.

“Карпати“ - “Волинь“ - 0:1
27 березня. Львів. Стадіон “Україна”. 5000 глядачів. 5 градусів.
Судді: І. Іщенко, Л Куб’як, С. Цимбал (усі - Київ).
Делегат ФФУ: В Стародубов (Житомир).

“Карпати”: Налєпа, Беньо-к, Тимчишин, Распопов, Хома, Мізін, , Кіріце (Іщенко, 46), Сахно (Платон, 46), Гончаренко, Ковальчук, Кабанов. Запасні: Бровченко, Веприк, Мікуліч, Тлумак, Фещук. Тренер – Мирон Маркевич.

“Волинь”: Золна, Джудовіч, Ахмедов, Ковалець (Петров, 64), Гулієв, Ряхн, Савінов (Мілославлєвіч, 57), Сачко-к, Трефіловський (Мітіч, 69), Трішовіч, Чеботарі. Запасні: Гальчук, Гуменюк, Назаров, Трапаїдзе. Тренер: Віталій Кварцяний.

Гол: Сачко, 21.

Попередження: Тимчишин, 26, Гулієв 33, Беньо, 41, Ряхн, 51, Мілославлєвіч, 58, Мітіч, 84.

Вилучення: Мізін, 66 (груба атака суперника ззаду із завданням травми).

Ще до початку матчу гостям довелося внести корективи до стартового складу: через технічні неполадки з формою (відклеївся номер) Євген Назаров, який ще тиждень виходив на поле у барвах “Карпат”, був змушений поступитися місцем на полі Гулієву.

Вже в дебюті львів’яни втратили добру нагоду відзначитись, коли після прострілу Ковальчука Кіріце бив по воротах “Волині”, але Золна відбив м’яч ногами. У складі господарів з’явилися на полі два новачки: екс-лучанин Сергій Гончаренко та Віталій Сахно, які діяли на флангах. Забігаючи наперед зазначимо, що Гончаренко був доволі активним, особливо у першому таймі, а Сахна тренери вже після перерви вирішили замінити на Іщенка. На перебіг подій у грі суттєво вплинули погодні умови – на важкому полі складно було продемонструвати перевагу в техніці.

Того дня у Львові команди грали у справжній “весняний” футбол. У середині першого тайму тиск “Карпат” мав принаймні двічі завершуватись взяттям воріт. Спочатку після штрафного, поданого Кіріце, до м’яча дотягнувся Хома, але шкіряна куля влучила у штангу, а через хвилину в гущі гравців у карному майданчику гостей ніхто не зміг зробити прицільного удару по воротах. Як це часто трапляється у футболі, майже миттєво спрацювало правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Захисники “Карпат” залишили без нагляду біля своїх воріт відразу двох гравців “Волині”, і якщо Джудовіч не зміг розумно розпорядитися м’ячем, то Сачко був безжалісним: удар у кут воріт – і рахунок відкрито. На жаль, до перерви господарі діяли на невисокій швидкості, тому нагод зрівняти рахунок було небагато – запам’яталося хіба що, як захисники “Волині” у кількох метрах від воріт “зняли” м’яч з ноги Мізіна.

По перерві “Карпати” значно додали у швидкості і затиснули суперника на його половині поля. Небезпечно пробив впритул з ближньою штангою Платон, який вийшов на заміну. Кілька разів проривався по своєму флангу Ковальчук. Втім, верхові передачі майстерно нейтралізовував високий естонський захисник гостей Ряхн, а дальніми ударами при такій погоді львівські футболісти чомусь не користувались. Натомість гості, особливо Ковалець, Сачко і Гулієв, часто викорисовували нагоди для того, щоб здалеку потурбувати Налєпу. Значною мірою на розвиток подій на полі вплинуло вилучення з поля Сергія Мізіна. У лідера “Карпат” це вже не перша червона картка, тому важко зрозуміти логіку його дій, коли він у центрі поля (!) атакував ззаду Дмитра Трефіловського. 20-річного захисника “Волині” з підозрою на подвійний перелом забрала з поля карета швидкої допомоги, а Мізін залишив свою команду вдесятьох. Після цього випадку львів’яни вже не знайшли сил для того, щоб бодай зрівняти рахунок.

“Карпати” отримали другу поспіль поразку і продовжують свою безголоьову серію в другому колі.

Кадрові проблеми команди видно неозброєним оком, тому доводиться лише дивуватись, чим за час тримісячних тренувальних закордонних зборів займалось керівництво команди. Гадаю, за тиждень до закінчення трансферного вікна цих проблем вже не вирішиш, тому дивно, що львівський клуб так легко відпускає на всі чотири сторони футболістів або “засилає” їх на “перековку” до третьої команди. Отож на старті другого кола “Карпати” втратили чудову нагоду поповнити свій очковий запас у матчах ще з сирими, до кінця не сформованими командами, до числа яких можемо віднести і “Волинь”. Тепер на львів’ян у наступному турі чекає важкий виїзд у Сімферополь.

Юрій Дячук-Ставицький: “Не може бути такого, щоб команда 70 відсотків ігрового часу мала ініціативу і вже котру гру не може забити гол. Гості не створили нічого особливого і біля наших воріт, але вже при першому небезпечному моменті захисники “загубили” у карному майданчику нападника. Звичайно, ми прагнемо підсилитись, тому придивляємося до двох нападників, які перебувають у таборі команди”.

Віталій Кварцяний: “Матчі наших комад завжди проходять у такій боротьбі, адже лише “Волинь” і “Карпати” представляють наш регіон. На перший план тут завжди виходять бійцівські якості. Нам трохи пощастило, коли в дебюті “Карпати” не змогли реалізувати свої моменти, а нам на контратаці вдалося забити гол. Після невдач у першому колі для нас ця перемога є дуже важливою. Я не вважаю, що травма Трефіловського (у нього нога вивернулась на 180 градусів) була навмисною – це була боротьба, тому ПФЛ має це взяти до уваги і суворо не карати Мізіна.”.

Результати інших матчів 18-го туру:
“Шахтар” - “Іллічівець” - 2:0
“Динамо” - “Металург” Д - 2:1
“Зірка” - “Таврія” - 1:1
“Борисфен” - “Чорноморець” - 1:1
“Металург” З - “Арсенал” - 1:0
“Дніпро” - “Кривбас” - 2:1
Оболонь - Ворскла-Нафтогаз 1 : 0

газета ”Високий замок”

romko[10.06.14 09:13]
wwww.hattrick.org

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів