Архів новин

Прем’єр-ліга. «АРСЕНАЛ» – «КАРПАТИ» – 4:1. Відео

25-ий тур. 22.04.2013, 18:00. «Динамо» ім. Валерія Лобановського,
Київ. 3 306 глядачів. Сонячно. +13°С


Арбітр – Анатолій Абдула (Харків).

Асистенти арбітра: Сергій Беккер, Олег Плужник (обидва – Харків).
Додаткові асистенти: Андрій Лісаковський, Дмитро Бондаренко (обидва – Одеса).

Четвертий арбітр – Андрій Єремєєв (Миколаїв).

Делегат ФФУ – Григорій Сімонов (Київ).
Інспектор ФФУ – Василь Мельничук (Сімферополь).

«АРСЕНАЛ»: Рева, Романчук, Обрадовіч, Одібе, Дос Сантос, Бушман (Герасимюк, 62), Богданов, Валяєв (Пеле, 56), Адійя, Аржанов, Гоменюк.
Запасні: Сарнавський, Сидоренко, Шарпар, Старенький, Філіппов.
Головний тренер – Юрій Бакалов.

«КАРПАТИ»: Мисак, Озарків (Гаращенков, 34), Балажіц, Пластун, Жовтюк (Кополовець, 34), Голодюк (Марселіньо, 57), Худоб’як, Штіліч, Кенія, Ксьонз, Гладкий.
Запасні: Богатінов, Мілошевіч, Даушвілі, Зеньов.
Головний тренер – Ніколай Костов.

Голи: Аржанов, 7 (пен.), Адійя, 11, Богданов, 42, Романчук, 78 – Кенія, 77.

Попередження: Аржанов, 44, Адійя, 55 – Озарків, 7, Худоб’як, 30, Гаращенков, 45+2, Штіліч, 59, Кенія, 89.

Ніколай Костов розпочав матч із несподіванки. Мається на увазі стартовий склад, в якому було відразу чотири нових гравці, порівняно з кубковим чвертьфіналом. Так, Ігор Озарків повернувся на правий фланг оборони, де грав до того часу, поки його не витіснив Павло Ксьонз. Сам Ксьонз був відряджений на фланг атаки, де ми його не бачили з 31 жовтня 2012 року (саме тоді, після вилучення Озарківа в кубковому матчі проти «Металіста», Ксьонз вимушено відійшов в оборону, де здорово себе проявив). Натомість Сергій Зеньов, Михайло Кополовець та Марселіньо залишилися в запасі. На протилежному фланзі розташувався Леван Кенія. Трикутник у центрі поля склали Худоб’як, Голодюк і Штіліч. Знову ж таки, досить несподівано в запасі залишився Муртаз Даушвілі. Ще одна неочікувана зміна – позиція воротарська. Богатінова, який захищав рамку «Карпат» в останніх матчах, замінив Роман Мисак. На місце лівого оборонця знову вийшов Микола Жовтюк. Нарешті, Олександр Гладкий розташувався найближче до воріт Віталія Реви, який у цьому чемпіонаті пропустив шість голів від «зелено-білих». Тоді, нагадаємо, він захищав кольори криворізького «Кривбаса».

Щодо «Арсенала», то втрата орендованих у «Карпат» Андрія Ткачука і Ярослава Мартинюка ніяк не позначилася на стартовому складі. У розпорядженні Юрія Бакалова нема дефіциту центральних хавбеків. Центр поля закрили Аржанов, Богданов та Валяєв. Бушман та Адійя розташувалися на флангах атаки, а головною ударною силою цьогорічного «Арсенала» вважається Володимир Гоменюк.

І якщо зміни пішли «Арсеналу» на користь, то експерименти Ніколая Костова не зіграли. Уже з перших хвилин було помітно, що Ігор Озарків відверто нервує і віддає м’ячі супернику навіть без жодного натяку на боротьбу. На четвертій хвилині така обрізка ледь не призвела до гола, але Жовтюк в останню мить зміг підстрахувати свого партнера. Та відтермінувати гол все ж не вдалося. І знову в епіцентрі подій опинився Озарків. Це Адійя прорвався по флангу і скористався невпевненою грою Романа Мисака, який спершу впіймав м’яча, але потім, після зіткнення з Адією та Озарківим, його випустив. Захисник не придумав нічого іншого, як уже лежачи на газоні, зачепити ногою суперника. Звичайно, це пенальті і жовта картка для 43-го номера «Карпат». Аржанов спокійно пробив низом – Мисак вгадав напрямок польоту м’яча, але не зміг його впіймати чи відбити.

Ранній гол надихнув «Арсенал», який у цьому році ще не вигравав. До того ж каноніри добре пам’ятають, як карпатівці реагують на пропущені голи. Особливо яскраво це продемонструвала гра проти донецького «Металурга». Словом, підопічні Юрія Бакалова кинулися вперед, але допомогли їм у цьому самі карпатівці. Хтось із львів’ян обрізався на власній половині поля, а потім провалилася геть уся оборона. Як на велосипеді, кияни обійшли всіх захисників, викотили м’яча під удар Адійї, який спокійнесенько штовхнув його у порожні ворота. 2:0 – повна катастрофа для «Карпат», які не могли намацати свою гру і продовжували губити м’ячі в простих ситуаціях.

Ніколай Костов відреагував на 30-ій хвилині. Замість Жовтюка та Озарківа на поле вийшли Гаращенков та Кополовець, які зайняли місця на правому та лівому флангах відповідно. Але і це особливої користі не принесло, бо «Арсенал» уже був на такому ходу, що зупинити його стало нереально. Ніщо так не заводить, як запах свіжої футбольної крові!

«Зелено-білі» намагалися скоротити рахунок, але їм відверто не щастило. Голодюк прицільно підкручував м’яча у дев’ятку, але на заваді став рикошет та Віталій Рева. Худоб’як пробив з-за меж штрафного – повз ворота. Гладкий пробивав з розвороту, після пасу від Кенії – м’яч влучив у руку захиснику «Арсенала», але ми вже звикли, що за такі «дрібні» порушення пенальті у ворота суперників «Карпат» не призначають.

Та це були не всі біди «левів» у першому таймі. За кілька хвилин до перерви господарі заробили право на штрафний удар. До м’яча підійшов Андрій Богданов і зі всієї сили пальнув у верхній кут. Швидкість польоту м’яча становила 106 кілометрів на годину, але це, очевидно, не повинно бути виправданням для Романа Мисака. Карпатівський воротар пролетів повз м’яча і таким чином рахунок збільшився, став загрозливим і розгромним. Врятувати команду могла лише перерва і слова тренера в роздягальні.

Але сказати про те, що гравці дослухалися до порад тренерського штабу, важко. Хоча, в такій ситуації було б важко будь-якій команді. Найоптимістичніші фани згадували «Ліверпуль» у знаменитому фіналі Ліги чемпіонів, але ж нинішні «Карпати», які перебувають на етапі перебудови, наразі на «червоних» не тягнуть. Для цього потрібен ще час, до того ж немало. Бо у Києві в «Карпат» не виходило практично нічого. З початку другого тайму більшість гравців виглядали приреченими. Не бачили ми техніки Штіліча, його фірмових закидів; не бачили активної гри від Гладкого, який мав загострювати ситуацію біля воріт суперника, боротися за верхові м’ячі, ставити корпус, вигравати простір для партнерів. А без цих гравців говорити про здобуття результату дуже важко.

Натомість «Арсенал» нікуди не поспішав. Підопічні Юрія Бакалова спокійно тримали м’яча, тягнули час і чекали фінального свистка. Та перед цим треба було ще трішки похвилюватися. Зовсім трішки. Одна з хороших атак «зелено-білих» таки закінчилася голом. На ударну позицію вивели Штіліча, який у своєму стилі перекидав м’яча через Реву, але круглий влучив у перекладину. Невтомний Кенія не розгубився і випередив двох захисників «Арсенала» – реактивний набіг, удар головою і нова надія для Львова. Але радість «Карпат» тривала не довго, а надія вмерла буквально за хвилину. Гості пішли в наступ, залишили неприкриті зони, чим і скористалися каноніри. Герасимюк пролетів по флангу і віддав точну діагональну передачу на Романчука, який підключився до атаки. Мисак лише руками розводив, а захисник «Арсенала» знову зробив тригольовий гандикап для своєї команди. Звісно, було б найпростіше у цих моментах звинуватити молодого воротаря і навісити на нього всіх собак, але не варто забувати, що гол – це наслідок атаки, а відповідно, дій інших гравців. Зрештою, це все вирішуватимуть тренери. Не обійдеться і без оцінки з боку вболівальників.

До честі «Карпат» варто сказати, що рук вони не опустили і боролися як могли. До того ж були у них і непогані моменти, щоб скоротити рахунок. Зокрема, на ударній позиції опинився Ігор Пластун, який скористався хорошою передачею від Гладкого, але вирішив бити з гострого кута поміж ніг Реві. Не вийшло – досвідчений воротар розгадав задум молодого захисника і перевів м’яча на кутовий. Можна згадати і ще ряд ударів у виконанні того ж Гладкого, Кенії чи Кополовця, але кожному з них бракувало то точності, то фарту…










Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів