Архів новин

"Карпати" вийшли у півфінал кубка України

Кубок України. «КАРПАТИ» – «ЧОРНОМОРЕЦЬ» – 2:1

1/4 фіналу. 11.04.2012, 20:00. «Україна», Львів. Без опадів. +12°С

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка).

Асистенти: Андрій Єрємєєв (Миколаїв), Андрій Лібстер (Луганськ).
Резервний арбітр – Сергій Даньковський (Київ).

Делегат ФФУ – Володимир Фощій (Черкаси).
Інспектор ФФУ – Василь Попович (Іршава).

«КАРПАТИ»: Богатінов, Балажіц, Гладкий (Михальов, 75), Даушвілі, Кополовець, Ксьонз (Лукас, 78), Мілошевіч, Ткачук, Федецький, Д. Авелар, Худоб’як (Голодюк, 88).
Запасні: Ільющенков, Гірський, Кінк, Подоляк.
В.о. головного тренера – Юрій Дячук-Ставицький.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Безотосний, Шиманек (Зубейко, 90+2), Бергер, Велосо, Кутас, Політило, К. Ковальчук, Леонардо, Балашов (Бакай, 56), Рієра, Бурдужан (Сетті, 76).
Запасні: Паст, П. Ковальчук, Донець, Бобко.
Головний тренер – Роман Григорчук.

Голи: Гладкий, 8, Д. Авелар, 71 – Бакай, 83.

Попередження: Даушвілі, 16, Д. Авелар, 75 – Політило, 21, Кутас, 43, К. Ковальчук, 53, Рієра, 61, Бергер, 70.

Вилучення: Кутас, 58 (груба гра, друге попередження), Політило, 73 (груба гра).


У поточному сезоні «Карпати» і «Чорноморець» вже зіграли між собою два поєдинки національного чемпіонату. І в обох іграх було зафіксовано нічийний рахунок. Спочатку у Львові, коли мало хто сумнівався в перемозі «зелено-білих», гра закінчилась з рахунком 1:1. А в Одесі, у матчі-відкритті реконструйованого стадіону Південної Пальміри, «моряки» двічі по ходу зустрічі були попереду, але в підсумку сильнішого знову визначити не судилося – 2:2. Натомість сьогоднішнє протистояння аж ніяк не могло закінчитися підписанням мирової – на кону стояла путівка у півфінал Кубка України, а значить про нічию не могло бути й мови. Додавали інтриги матчу і далеко не товариські взаємостосунки фанатів Львова та Одеси.

Коли б сьогоднішня гра відбулася якихось півроку тому, то однозначно її фаворитом були б «Карпати». Більше того, напевне відсотків 90 фахівців вважали б, що у «Чорноморця» майже немає шансів пройти далі. Але в житті все дуже швидко змінюється і нині перед грою шанси команд в кращому випадку для львів’ян розцінювалися, як 50 на 50. Воно й не дивно, адже криза, яка триває майже весь сезон, здається, досягла свого апогею і сьогодні питання перед «зелено-білими» стоїть більш, ніж конкретно – бути чи не бути у Прем’єр-лізі. Втім, Кубок України – це зовсім інший турнір зі своїми законами та сюжетом, і саме він залишався для «Карпат» єдиною можливістю хоч якось реабілітуватися перед всією футбольною Україною загалом та своїми вболівальниками зокрема. Саме для того, щоб допомогти карпатівцям це зробити, і прийшли на стадіон «Україна» останні.

Перед грою у тренерів «Карпат» кадрових проблем вистачало. Після того, як наприкінці останньої гри Прем’єр-ліги травмувався Болохан, у них практично не залишилось вибору з лінією захисту. Тому, як і очікувалося, в центрі оборони вийшли Мілошевіч та Балажіц, а на флангах – Авелар і Федецький, зліва та справа відповідно. Тріо півзахисників склали опорники Ткачук і Даушвілі та Худоб’як, на якого було покладено функції основного організатора атак. На флангах атаки діяли Кополовець і Ксьонз, який замінив Лукаса, котрий у грі з «Металургом» припустився просто таки неймовірного відсотку технічного браку, а з двох центрфорвардів – Михальова та Гладкого (Кас’ян не міг грати через дискваліфікацію) – тренери віддали перевагу останньому. Що ж до посту номер один, то його цього разу зайняв Богатінов.

У першому таймі в македонця роботи майже не було. За 45 хвилин гості спромоглися лише на один удар в рамку, та й то з дальньої відстані, з яким Мартін не мав жодних проблем. А найнебезпечніший момент поблизу наших воріт виник на 30-ій хвилині, коли пратнери виводили в прорив Бурдужана, але задум одеситів прочитав Богатінов, який вчасно вийшов з воріт і був першим на м’ячі. Щоправда, за три хвилини він же таки забив, коли проштовхнув круглого Мартіну між ногами, але в тій ситуації лайнсмен зафіксував офсайд, тож головний арбітр взяття воріт відмінив.

Значно продуктивніше першу половину зустрічі відіграли «Карпати». Значною мірою цьому посприяв швидкий гол, який господарі забили вже на 8-ій хвилині. Головна заслуга у забитому м’ячі належить Кополовцю, який на лівому фланзі атаки продерся крізь частокіл ніг гравців «Чорноморця» і вирізав круглого в центр карного майданчика, де Гладкий, випередивши центральних захисників гостей, головою розстріляв Безотосного – 1:0. Шанси кіпера «моряків» врятувати свою команду від пропущеного гола були рівні «0».

Забитий м’яч додав наснаги, а головне, впевненості карпатівцям і вони хоча й діяли з деякою оглядкою на власні ворота, продовжували шукати щастя біля воріт суперника. До стовідсоткових моментів, щоправда, справа більше не доходила, але в напрузі оборона та кіпер «чорно-синіх» перебували постійно. А на 16-ій хвилині рахунок ледь не став 2:0 – після пострілу Ткачука з-за меж карного майданчика круглий пройшов у лічених сантиметрах від правої «дев’ятки» воріт Безотосного.

Другий тайм команди розпочали значно жвавіше. Розігравши м’яча з центра поля, одесити провели швидку атаку правим флангом, але першим на м’ячі після небезпечної передачі верхом був Богатінов. Карпатівці з відповіддю не забарилися і вже за якийсь десяток секунд партнери вивели на очне побачення з Безотосним Ткачука. На жаль, опорник «зелено-білих» поспішив з ударом і кіпер «чорно-синіх» без проблем заволодів м’ячем.

Після цього ініціативою заволоділи «Карпати» і події головним чином розвивалися на половині поля гостей. А найбільш небезпечний момент виник на 63-ій хвилині, коли Гладкий заробив штрафний, з якого потужно пробив Федецький. Безотосний удар Артема відбив, але першим на добиванні був Худоб’як. Втім удар капітана «зелено-білих» оборонцям «моряків» вдалося заблокувати. І тут же в атаці у відповідь «Чорноморець» ледь не відновив рівновагу в рахунку. Причому одесити, як і львів’яни, небезпеку створили після стандарту: подача зі штрафного ледь не закінчилася тим, що круглий не залетів у сітку, але зрештою пройшов поряд з правою від Богатінова стійкою воріт. Та все ж без забитих голів команди у другому таймі не залишилися.

Господарі свій другий гол у грі забили на 71-ій хвилині. Лівий захисник Авелар вчасно підключився до атаки і отримавши передачу від Худоб’яка, опинився один проти кіпера. Реалізувати гольовий момент для бразильця було справою техніки – 2:0. А за кілька хвилин хавбек гостей Політило дуже грубо зіграв в ситуації, яка цього абсолютно не вимагала і арбітр без вагань показав йому червону карточку. Здавалося, що залишившись у чисельній меншості та програючи 0:2, «Чорноморець» достроково викине білий прапор, визнавши себе переможеним. Але одесити не мали наміру здаватися і проявили справжній чоловічий характер. Вони не лише грали до кінця, але й зуміли в меншості відіграти один м’яч і тим самим повернути інтригу в матчі. На 84-ій хвилині після передачі верхом з правого флангу Бакай зумів виграти верхову боротьбу у Богатінова та когось з центральних оборонців «Карпат» і головою скерував круглого у сітку – 2:1.

Підопічні Романа Григорчука до останніх миттєвостей гри не полишали надій відігратися і перевести гру в додаткові 30 хвилин. Однак карпатівці зуміли досить холоднокровно довести справу до кінця. У одеситів, щоправда, було кілька напівмоментів, але в заключні хвилини «зелено-білі» були значно ближчими до того щоб збільшити свою перевагу в рахунку, ніж «чорно-сині» його зрівняти.

Тож 2:1 і ми у півфіналі Кубка України. Нашим наступним суперником в боротьбі за почесний трофей буде хтось з трьох команд – «Шахтар», донецький «Металург» або «Волинь». Втім, зараз необхідно забути про кубковий турнір і знову переключитися на Прем’єр-лігу. В Обливаний Понеділок нам обов’язково необхідно перемагати вдома «Волинь».

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів