Архів новин

Російська церква хоче командувати всім українським військом і тому боїться українського Львова

Митрополит Одеський і Ізмаїльський АГАФАНГЕЛ просить Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Про це йдеться у відкритому листі Митрополита Президенту, розміщеному на сайті Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату.

АГАФАНГЕЛ у листі підкреслює, що Одеський інститут Сухопутних військ веде свою історію від часів заснування Одеського кадетського корпусу в 1899, і в цьому учбовому закладі впродовж 110 років формувалася школа військової освіти. У той же час, пише Митрополит, у Львові була відкрита австрійська школа кадетів піхоти, а згодом був розташований польський кадетський корпус, випускники якого «здійснювали експансію проти православного населення західної України».

Мотивуючи необхідність повернення учбового закладу до Одеси, АГАФАНГЕЛ пише: «Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав`язування католицької віри. На території Академії Сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».

«Ви – єдиний сьогодні, як дбайливий господар країни, маєте можливість зберегти історичне надбання українського народу і укріпити обороноздатність нашої держави, ухваливши рішення про повернення підготовки курсантів командного профілю – майбутніх військових начальників, які стоятимуть на захисті незалежності України і православної віри», - йдеться у листі.

АГАФАНГЕЛ просить В.ЯНУКОВИЧА відвідати Одесу і «на власні очі переконатися, яка сила закладена ще православним Царем у сторічний фундамент підготовки патріотів і захисників держави».

Довідка УНІАН. У 2005 році Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ до 2007 року, і перевести його на базу Львівського військового інституту Національного університету "Львівська політехніка".

30 серпня 2006 року Кабмін реорганізував Одеський інститут Сухопутних військ, створивши військовий інститут на базі Одеського національного політехнічного університету. Майно і земельні ділянки Інституту були залишені в управлінні Міністерства оборони без права відчуження.

Довідка «Щоденного Львова»:

Світське ім’я - Алєксєй Міхайловіч Саввін.
Народився 2 вересня 1938 р. у с. Бурдино Тербунського району Липецької області (Росія) в селянській родині.
Навчався в часи СРСР у Київській і Одеській духовних семінаріях, Московській духовній академії.
2 квітня 1965 року прийняв постриг з ім'ям Агафангел.
З 29 травня 1967 до листопада 1975 р. - ректор Одеської духовної семінарії.
З 1975 р. по 1992 р. – керуючий Хмельницькою єпархією.
Народний депутат України 1-го скликання (1990-1994). З 2006 року і дотепер – депутат Одеської обласної ради.
З 20 червня 1992 р. – митрополит Одеський та Ізмаїльський, постійний член священного синоду УПЦ Московського патріархату.
З 1993 по 1998 рр.. – ректор Одеської духовної семінарії.
У складі делегації Російської православної церкви з 2001 р. митрополит Агафангел представляв УПЦ МП на переговорах з представниками Константинопольської православної церкви зі зцілення церковних розколів і негараздів в Україні.
У 2005 році митрополит Агафангел став лауреатом конкурсу Спілки письменників Росії в розділі "Політична публіцистика" з врученням йому премії.

На офіційному сайті Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату української мови немає - лише російська.

Щоденний Львів

Надія[10.05.07 19:27]
Що такий українофоб Агафангел Саввін має до душ українських хлопців!Які цінності він має намір втулювати майбутній еліті української армії!Думаю, жодна!!!ураїнська мати не дозволить укпаїнофобу в рясі зомбувати сою дитину.
курдль бобчить[10.05.07 16:43]
І якого хріна цей ніби то пастир духовний преться до політики - про душу дбати його пастирский обов"язок.
Igor[10.05.07 14:20]
Yakogo hrena ciy golubyi kriakaye. Sho moze nezadovolenyi yak yogo grayut v FSB. Vsia ta prodazna svoloch povynna vysity razom z toyu svolotoyu z akedemii. Tam nema nichogo ukrainskogo, yak i v Odesi. Ukraina tilky povynna narodytysia. A vsia ta navoloch get v moskoviyu.
Eugenii[10.05.07 14:05]
Щодо системи заперечувати не буду. І НЕ ЛИШЕ в цій академії і не лише на Заході хабарі дають. Це окреме питання. Проблема в іншому.
1. Яке відношення має священик до політики??
2. І у Львові є багато православних церков якщо так треба!
3. Стоїть питання про українство нашої академії! НЕ МОЖНА віддавати її ПІД ВПЛИВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ!!!

P.S. Вищезгаданий "дбайливий господар країни" успішно знищує все українське! Я думаю що навіть 18річний хлопець зрозуміє ФАЛЬШИВІСТЬ цього листа!!! Сором!
Я[10.05.07 11:21]
В цій львівській академії вчать правильно давати хабаря, щоб просуватися на вищі посади у війську. Вони там нічому не навчаються. Випускаються тупі организми. Кожен залік там має свої розцінки. А потім вони питають у начальників частин “прайс лист посад та звань” і шукають такі посади де можна відбити ті грощі, яки вони “залишили” у цій “хваленій” Львівській академії сухопутних військ. А охфіцери там як відкормлені коти, з яйцями, один “краще” іншого. Всеж таки зі всієї України підбирали тих, хто вже нікому не потрібний став (профнепригодний). А ще там вчать грамотно і красиво настукати на товарища, навіть якщо нема про що… ТАМ СИСТЕМА ТАКА! Нормальні люди там не витримують і пів року. Так що тамтешні “ветерани” академії — ще ті “фрукти”. І тільки заради цього треба негайно забирати звідти академію!!!
Хабарник[10.05.07 11:17]
В цій львівській академії вчать правильно давати хабаря, щоб просуватися на вищі посади у війську. Вони там нічому не навчаються. Випускаються тупі организми. Кожен залік там має свої розцінки. А потім вони питають у начальників частин “прайс лист посад та звань” і шукають такі посади де можна відбити ті грощі, яки вони “залишили” у цій “хваленій” Львівській академії сухопутних військ. А охфіцери там як відкормлені коти, з яйцями, один “краще” іншого. Всеж таки зі всієї України підбирали тих, хто вже нікому не потрібний став (профнепригодний). А ще там вчать грамотно і красиво настукати на товарища, навіть якщо нема про що… ТАМ СИСТЕМА ТАКА! Нормальні люди там не витримують і пів року. Так що тамтешні “ветерани” акадкмії — ще ті “фрукти”. І тільки заради цього треба негайно забирати звідти академію!!!

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів