Архів новин

Україна може розірвати газові контракти з Росією в Стокгольмському суді. Але не хоче

Україна може розірвати кабальні газові контракти 2009 року з Росією у Стокгольмському арбітражному суді. Але дотепер уряд Азарова не зробив для цього жодного кроку. Про це сьогодні, 11 липня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі заявив голова Українського юридичного товариства Олег Березюк.

Натомість європейські країни - Німеччина, Польща, Чехія та інші вже оскаржили газові контракти з російським ВАТ "Газпром" і виграли ці судові процеси, наголосив народний депутат Олег Канівець. Більше того, суд зобов'язав "Газпром" повернути по $400-500 млн потерпілим сторонам, сказав Олег Канівець. "Ми (авт.- Україна) маємо претензії від "Газпрому" на $7 млрд і нічого не робимо",- зазначив нардеп.

За словами юриста Станіслава Батрина, уряд України націлений на те, аби зробити НАК «Нафтогаз України» банкрутом і приватизувати за безцінь. Він нагадав про зареєстрований у парламенті законопроект, де запропоновано, щоби держава взяла на себе борги НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, директор юридичної компанії Lions Litigate кандидат юридичних наук Станіслав Батрин звернувся з позовом до Кабміну та Фонду держмайна про визнання недійсними контрактів на постачання газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".

Головна позовна вимога Батрина полягає у тому, щоби зобов'язати Кабмін скликати позачергові загальні збори акціонерів " НАК" Нафтогаз Україна" й включити до порядку денного позачергових загальних зборів питання про розірвання або визнання недійсними контрактів від 19 січня 2009 року на постачання газу й про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 року до 2019 року.



Щоденний Львів

кукуся[13.07.11 20:14]
«После Грача таких инцидентов в партии не было, - говорят участники конфликта. – Но подобные расколы, хотя и не настолько мощные, происходят и в других областях. В партии царит атмосфера страха, нельзя и слова сказать с критикой вышестоящего, устав попирается, для простых коммунистов – один, для верхушки – другой. Каждого неугодного, т.е. думающего, грамотного, имеющего свое мнение тут же объявляют «врагом партии», «раскольником», только парадокс: таких становится уже больше, чем угодных. Секретари обкомов ведут себя в областях, как в своих вотчинах, самодурствуют, а ЦК не вмешивается, если же вмешивается – мы видим ситуацию в Киевской области».
«Нашу партию разрушают специально», - уверены коммунисты.
кукуся[13.07.11 20:13]
Ответа не последовало. На пленуме обкома в апреле в нарушение устава, без кворума, по указке Медведева был выведен из состава ЦК КПУ видный белоцерковский коммунист, экс-нардеп от КПУ Сергей Челноков, затем Челнокова так же с нарушениями устава исключили из партии. Попытались снять с должностей первого секретаря Васильковского ГК КПУ, депутата Васильковского горсовета Станислава Пашкевича, секретарей Яготинского РК, также депутатов местного совета Бакумов, руководителя Белоцерковского ГК КПУ, члена ЦК КПУ Ирину Удовену и многих других. Партийные организации, насчитывающие в общей сумме 1000 человек, отказались отдавать своих лидеров.
28 июня состоялся внеочередной пленум обкома, на котором Медведева отстранили от должности и потребовали исключить из партии.
Однако ЦК КПУ, как и в прошлых подобных конфликтах, приняло сторону секретаря обкома, а не рядовых. Решение пленума объявили нелегитимным, разбираться с фактами предательства партии Медведевым не стали, а коммунистов, обнародовавших их, исключили с обвинениями в «антипартийной деятельности». Произошло это на уже «правильном пленуме» 10 июля в присутствии лидера КПУ Петра Симоненко, который лично приехал защищать Медведева.
По нашей информации, Киевская областная организация Компартии после «зачистки» лишилась трети коммунистов, обезглавлены Васильковский, Белоцерковский горкомы, Фастовский, Яготинский, Богуславский райкомы. Партийцы заявляют, что не будут подчиняться Медведеву и продолжают требовать его отставки.
кукуся[13.07.11 20:12]
Поставил на должность второго секретаря Васильковского райкома (на зарплате) члена ВО «Свобода» Андрея Кириллова, который сделал все для срыва кампании в районе, который считается вотчиной Засухи.
В октябре 2012 года, за две недели до выборов на 90-м избирательном округе (Белая Церковь) произошел беспрецедентный и единственный для известной жесткой партийной дисциплиной КПУ случай - самовольно снялся с гонки и пропал мажоритарщик Алексей Адвена. В партии поползли слухи, что кандидатура продана власти. Медведев факт замалчивал, говорил, что Адвена в коме.
Мажоритарщице на 92-м округе Ярославе Колодиной тоже предложили сняться с выборов. Главный редактор газеты «Коммунист Киевщины» Колодина отказалась и на второй день после выборов была уволена Медведевым.
Зато сразу после выборов вышедший из комы Адвена работает в ЦК КПУ до сих пор, отмечают партийцы.
Коммунисты требовали расследования инцидентов на избирательной кампании, но обком не реагировал. А Медведев продолжал расправляться с несогласными. Без решения пленума была разогнана пресс-служба. Уволен с работы первый секретарь Згуровского РК.
Начались преследования руководителей самых больших и работоспособных районных организаций, которые на выборах набрали по Киевщине самые высокие проценты за Компартию. Расправа шла по принципу – убрать тех, кто работает, подчеркивают коммунисты.
В марте 2013 года большинство членов обкома собрали подписи против пребывания Медведева на посту и обратились в ЦК КПУ.
кукуся[13.07.11 20:12]
Раскол в Киевской областной КПУ, тысяча коммунистов объявлена «врагами партии»!
Коммунисты Киевщины переживают громкий внутрипартийный скандал. По словам осведомленных источников, даже события с расколом Крымской организации КПУ и конфликтом Симоненко-Грач меркнут в сравнении с происходящим в Киевском обкоме.
28 июня по инициативе членов обкома был созван внеочередной пленум, который снял с должности первого секретаря Андрея Медведева за систематическое нарушение устава партии, сотрудничество с властью и развал партийной организации в области. Так же пленум обратился к ЦК КПУ с требованием провести перевыборы обкома.
По данным наших источников, на протяжении многих лет Медведев выдавливал из партии коммунистов, стоящих у истоков ее возрождения. Ставил на их место членов нацистских формирований, наркоманов, людей, открыто работающих на власть.
В результате были полностью развалены целые райкомы. Киевская область не преодолевала даже 3-процентный барьер на выборах.
Скандал жарко разгорелся во время выборов-2012, когда кандидаты в народные депутаты от КПУ по мажоритарке столкнулись с прямым саботажем обкомом избирательной кампании.
Коммунисты рассказывают, Медведев работал в интересах одиозной регионалки Татьяны Засухи, запрещал местным партийцам вмешиваться в конфликт с рейдерским захватом людьми Засухи КСП в селе Пологи. Поставил на должность второго секретаря Васильковского райкома (на зарплате) члена ВО «Свобода» Андрея Кириллова, который сделал все для срыва кампании

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів