Пишіть нам! Архів новин
Ваше ім'я:
Ел. пошта:
Веб-сторінка (якщо є):http://
Текст листа:

Ця форма надсилається за електронною адресою сайту "Щоденний Львів", яку ми не хочемо розголошувати з метою уникнення спему (небажаних листів). Ви повинні зазначити свою адресу електронної пошти для того, щоб ми змогли Вам відповісти.
Якщо Вам потрібна наша адреса для надсилання будь-якої інформації, просимо написати що саме Ви бажаєте надсилати, і ми її Вам повідомимо.
Також Ви можете зв'язатися з нами за телефонами:
Адміністрація: +3 8 050 513 59 93;
Відділ новин: +3 8 067 727 81 39;
Для того, щоб ми отримали Вашого листа, просимо вказати, який зараз рік:

Львів[11.07.04 16:10]
Львів професорів вбивство - розстріл польських вчених, викладачів вузів Львова зробив вранці 4 липня 1941 по Einsatzkommando цур besonderen Verwendung, спеціальний підрозділ поліції Третього рейху, після окупації Львова вермахтом.
В результаті агресії Німеччини та СРСР на Польщу у вересні 1939 року, окупації всієї території II Речі Посполитої Польщі вермахтом і Червоною Армією і створення 28 вересня 1939 кордону і пакт про дружбу між Третім Рейхом і СРСР, німецько-радянської окупованій польській території, Третій Рейх почав так звані. "Equity Intelligence" (німецький Intelligenzaktion), яка тривала з перервами до 1943 року, на адресу польської інтелектуальної еліти.
Злочини, які супроводжувалися мародерством. Заарештовано і страчений на професорів в своїх будинках твори мистецтва та інші цінні предмети, награбованих нацистами. У випадку з участю розграбовані будинки Професор Пітер Ментен. Джон грецьких і Тадеуша Островського, гестапо прийшло в два рази, другий раз арешту інших членів сім'ї. Заарештований дружини двох професорів також були вбиті.
26 липня 1941 був виконаний:

Професор Доктор Казімеж Бартель, 59 років, завідувач кафедри геометрії Львівська політехніка, в п'ять разів прем'єр-міністр Польщі.
Щоб не поляків!
Грищак[11.07.04 12:32]
Ніякого напису "польським", тим паче "єврейським", професорам на пам'ятнику нема - і не може бути. У 1941 році, коли Львів уже два роки перебував у складі тодішнього СРСР, це були "радянські професори" або "львівські професори". Дивує "історична безграмотність" львівських журналістів і прозахідних вчених грантоїдів.