Архів новин

Андрій КОТЕЛЬНИК: В ”Універсумі” несерйозно ставляться до обов'язків

Після поразки у Нотінгемі Андрія Котельника британцеві Джуніору Віттерові в поєдинку за титул чемпіона Європи, в українській пресі з'явилися публікації про те, що львів'янинові варто подумати про завершення спортивної кар'єри - чемпіоном, мовляв, йому вже не стати. Мабуть, столичні акули пера не побажали на власні очі подивитися той поєдинок чи принаймні розпитати про нього тих, хто його бачив. Котельник боксував у своїй найкращій манері, проте, як свідчить досвід, у Британії Феміда - наче продажна дівка. Не один боксер відчув це на власній шкірі. Відібрали перемогу й в Андрія. Проте він не має наміру прислухатися до ”рекомендацій” журналістів і продовжує закладати фундамент майбутніх перемог. А вони обов'язково прийдуть. У цьому можна не сумніватися.

- Після несправедливої поразки англійцеві Джуніору Віттерові Твоя команда подала протест. Чи є вже якісь результати?

- Ми подали протест, і тепер його розглядає Європейська асоціація. Не знаю, скільки на це знадобиться часу. Можливо, тиждень, а може, й всі три. Ми очікуємо на результат.

- Чим Твоя команда аргументувала протест, які докази висунула?

- Єдиний аргумент - це те, що в мене відібрали перемогу, яку я заслужив і здобув у тому поєдинку. Це доводитимуть мої менеджери й клуб Universum Box Promotion, за який я виступаю. Та навіть сам супервайзер, що обслуговував мій поєдинок, підійшов тоді до мене й сказав, що насправді переміг я. Суддівство було вкрай необ'єктивним. Саме на це англійці й зробили ставку. Згадуючи всі нюанси того двобою, я тепер розумію, що виграти можна було лише нокаутом.

- Чи знаєш хоч якісь приклади в історії професіонального боксу, коли апеляційна комісія стала на бік ”ображеного”?

- Напевне сказати не можу. Але, гадаю, прецеденти були. Хоч я особисто з таким не ще справи не мав. Сподіваюся, комісія зробить правильний висновок.

- Скажи, чому Твоя команда погодилася проводити поєдинок в Англії? Хіба вже ні кого не шокує їхнє однобоке суддівство? Був же приклад з Романом Джуманом та й іншими. Чи були якісь інші варіанти, чи Англія - єдиний можливий за тих умов?

- Мені сказали, що я боксуватиму в Англії проти чинного чемпіона Європи. Я не міг щось змінити. До того ж я притримуюсь такої позиції: яка різниця, де боксувати, перемагати потрібно скрізь. Англія, Німеччина, США - якщо ти сильний, то зможеш довести це будь-де. Якщо претендуєш на титул чемпіона, то потрібно перемагати опонентів не лише тоді, коли тобі імпонують судді.

- Як Ти гадаєш, що потрібно зробити, щоб домовитися про проведення титульних поєдинків таки в рідних стінах, де перемогу, зазвичай, не відбирають?

- На сьогодні Україна й, зокрема, Львів - місто, де я народився, не мають необхідних фінансів для проведення таких поєдинків. Ми ще не вийшли на той рівень, щоб організовувати такі масштабні заходи.

- Клички розірвали контракт з Universum Box Promotion, мабуть, їх щось не влаштовувало. А Ти на сьогодні задоволений тим, що пропонує ”Універсум”?

- Поки що влаштовує, хоча поруч із позитивними моментами є й негативні. Все так гладенько, як може здатися, не буває. В мене є певні проблеми й претензії до клубу. Але багато в чому я розраховую на себе: потрібно працювати, боротися та чекати кращих часів.

Мені не подобається, що вони не надто серйозно ставляться до своїх обов'язків. Невдачі у Франції і тепер в Англії - передовсім наслідки такого ставлення. Це стосується навіть не вибору суперників. Повторюся, що мені байдуже, з ким боксувати. Я не боюся сильних суперників. Але не можна допускати, щоб твоїм боксерам ”відкручували голову”. Проте це лише моя думка. Може, я помиляюся. Можливо, вони думають по-іншому.

А що доброго? Умови для тренувань там хороші. В клубі є всі умови для того, щоб стати чемпіоном світу, заробити нормальні гроші. Але для цього мені потрібен ще час. У мене ще все попереду.

- Чи пропонували Тобі свої послуги інші промоутерські організації?

- Пропонували ще до того, як я підписав контракт з Universum Box Promotion. Це клуби Австралії, США. Гадаю, якщо б мене сьогодні не обмежував контракт, варіанти з'явилися б знову. Але до кінця 2006 року ще діє угода з ”Універсумом”. Тому обирати не доводиться. Поки що я не зазираю в майбутнє. В мене хороші стосунки з тренерами та керівництвом клубу, подобається й колектив, де маю багато друзів. Тому працюватиму, добиватимуся свого. А коли контракт закінчиться, розглядатиму всі пропозиції. Думаю, це не проблема. Якщо боксер високого рівня, він завжди знайде застосування своєму таланту, йому не доведеться шукати. Шукатимуть його.

- А Ти б хотів створити свою власну промоутерську компанію?

- Звичайно, хотів би. Сподіваюся, що колись воно так і буде. Гадаю, що по завершенні спортивної кар'єри організую спортивний центр, де тренуватимуться не лише боксери. Хочу якомога довше залишитись у спорті, у боксі.

- Ти створив Фонд Андрія Котельника для допомоги юним спортсменам. Що ця організація зробила для дітей протягом минулого року?

- Під патронатом нашого фонду провели дитячий боксерський турнір на призи Андрія Котельника. Плануємо щороку взимку, на день святого Миколая, проводити цей турнір. Ми прагнемо допомогти дітям в їхньому розвитку, адже вже з такого віку вони обирають свій шлях у житті. Й не обов'язково, щоб вони стали хорошими спортсменами, важливо, аби були хорошими людьми. Змалку в дітей формується характер, і такі риси, як благородство та бажання кимсь стати, бути переможцем у багатьох з них закладаються саме в рингу. Також ми допомагаємо дитячим будинкам, інтернатам, дітям із малозабезпечених родин. Така наша мета.

- Чим Ти тепер займаєшся? Як настрій? Чи плануєш уже наступні поєдинки?

- Я зараз гостюю у свого друга й одноклубника Олександра Дмитренка. Ми відпочиваємо в Криму. А про поєдинки ще не думаю. Хочу відпочити, а потім вже за роботу. Чекатиму на відповідь Європейської асоціації. А настрій у мене хороший: я знаю, що перемога в тому двобої - за мною. Звичайно, образливо, що пас чемпіона не привіз до Львова. Реально, як кажуть, я програв. А віртуально чемпіон я.

- Після таких неприємних моментів дружина не відмовляє залишити бокс і робити щось інше?

- Поки що такого не було. Звичайно, хочеться чогось іншого. Іноді думаєш про те, як це все набридло. В мене кожен день починається й закінчується боксом. Але це мій вибір. Розмови на цю тема в нас не було. Ми просто разом переживаємо ці неприємності й думаємо про те, що в майбутньому все зміниться на краще.

газета ”Поступ”

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів